MALZEMELER:
4 adet orta buyuklukte kabak
200 gr kiyma
3-4 kasik pirinc
tuz
karabiber
pul biber
2 tatli kasigi salca
yarim tatli kasigi biber salcasi
1 rendelenmis sogan
YAPILISI:
Ici icin: Sogani rendeleyin.1 tatli kasigi domates salcasi.yarim tatli kasigi biber salcasi ,pirinc ,baharat ,et ve 1 yemek kasigi kadar sivi yag ekleyip ic harcini iyice yogurun.
Diger yanda tencerede bir tatli kasigi domates salcasini yagda kavurun.
Kabaklari yikayip iclerini oyun ve ic harcini doldurup tenecereye dizin.Isterseniz kabak iclerini bos yerlere yerlestirebilirsiniz isterseniz daha sonra kullanmak icin mucverde kullanabilirsniniz.Ic harciniz artarsa kucuk kofteler yapip ustlerine yerlestirin.Kabaklarin yarisina kadar suyu ekleyip agzini kapatin ve kaynayana kadar yuksek ateste kaynadiktan sonra agzi kapali kisik ateste pisirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder