MALZEMELER:
400 gr kultur mantari( 1 paket)
300 ml sut
5 su bardagi su ( 1 litre)
karabiber
tuz
4-5 yemek kasigi sivi yag
4 silme yemek kasigi un
YAPILISI:
Unu yagda kavurun.Soguk suyu ekleyin , buyuk ihtimal topaklanacagi icin mikserle puruzsuz olana kadar cirpin.Su kaynayinca ince ince dogradiginiz mantarlari ve tuzunuda ekleyin .Mantarlar pisince soguk sutu ekleyip bir tasim kaynattiktan sonra arzu ettigniz kadar karabiber ekleyip sicak servis edin.
11 Ocak 2011 Salı
ISPANAKLI GUL BOREGI
Misafirlerimin ve ozellikle esimin cok sevdigi yapimi kolay bir borek.
MALZEMELER:
1 kg ayiklanmis ispanak
1 yemek kasigi un
1 kuru sogan
1 yumurtanin beyazi
6 yufka
sivi yag
ICININ HAZIRLANMASI:
Ayiklanmis ve temizlenmis ispanaklari tencereye koyun,uzerine ince ince dogradiginiz soganlari koyup 1 tatli kasigi sivi yag ekledikten sonra kapagini kapatip ispanaklar suyunu cekene kadar pisirin.Pisirdikten sonra sicakken 1 yemek kasigi un ekleyip iyice karistirip ispanaklara yedirin ve sogumaya birakin.Soguduktan sonra yumurtanin beyazinida ekleyip karistirin.1 yufkayi acip serin, yarisina fircayla sivi yag surun ve ikiye katlayin,uzun kismina boylamasina ispanak koyun ve sarin ,sardiktan sonra dolayarak gul seklini verin,her yufka icin ayni islemi uygulayin ,yagladiginiz tepsiye veya yagli kagit kullandiginiz tepsiye hazirladiginiz borekleri yerlestirip uzerlerine bolca yumurta surun,ispanakta kullandiginiz yumurtanin sarisina 1 yumurta daha eklerseniz 6 yufkaya yeterli gelir.Uzerlerine corek otu serpip 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin..
MALZEMELER:
1 kg ayiklanmis ispanak
1 yemek kasigi un
1 kuru sogan
1 yumurtanin beyazi
6 yufka
sivi yag
ICININ HAZIRLANMASI:
Ayiklanmis ve temizlenmis ispanaklari tencereye koyun,uzerine ince ince dogradiginiz soganlari koyup 1 tatli kasigi sivi yag ekledikten sonra kapagini kapatip ispanaklar suyunu cekene kadar pisirin.Pisirdikten sonra sicakken 1 yemek kasigi un ekleyip iyice karistirip ispanaklara yedirin ve sogumaya birakin.Soguduktan sonra yumurtanin beyazinida ekleyip karistirin.1 yufkayi acip serin, yarisina fircayla sivi yag surun ve ikiye katlayin,uzun kismina boylamasina ispanak koyun ve sarin ,sardiktan sonra dolayarak gul seklini verin,her yufka icin ayni islemi uygulayin ,yagladiginiz tepsiye veya yagli kagit kullandiginiz tepsiye hazirladiginiz borekleri yerlestirip uzerlerine bolca yumurta surun,ispanakta kullandiginiz yumurtanin sarisina 1 yumurta daha eklerseniz 6 yufkaya yeterli gelir.Uzerlerine corek otu serpip 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin..
9 Ocak 2011 Pazar
PATATES PURESI
MALZEMELER:
6-7 orta boy patates
2 yemek kasigi sut
tuz ,karabiber
1 yemek kasigi kadar zeytinyagi( ben kati yagi yemeklerde cok kullanmayi sevmedigimden ve saglikli oldugunu dusundugumden zeytinyagi kullaniyorum,dilerseniz 1 tatli kasigi kadar tereyagi kullanabilirsiniz zeytinyagi yerine)
YAPILISI:
Patateslerin kabuklarini soyup yikayin ve parcalara ayirip 1,5-2 su bardagi su ile pisirin.Pistikten sonra kevgirle aldiginiz patatesleri derin bir kaba koyun ,ustune sut,yag,tuz ve karabiberi ekleyip blender ile pure haline gelene kadar ezin.Afiyet olsun...
(Karabiberi karistirirken eklemek yerine sonradan tercihe gore ustune de serpebilirsiniz..)
6-7 orta boy patates
2 yemek kasigi sut
tuz ,karabiber
1 yemek kasigi kadar zeytinyagi( ben kati yagi yemeklerde cok kullanmayi sevmedigimden ve saglikli oldugunu dusundugumden zeytinyagi kullaniyorum,dilerseniz 1 tatli kasigi kadar tereyagi kullanabilirsiniz zeytinyagi yerine)
YAPILISI:
Patateslerin kabuklarini soyup yikayin ve parcalara ayirip 1,5-2 su bardagi su ile pisirin.Pistikten sonra kevgirle aldiginiz patatesleri derin bir kaba koyun ,ustune sut,yag,tuz ve karabiberi ekleyip blender ile pure haline gelene kadar ezin.Afiyet olsun...
(Karabiberi karistirirken eklemek yerine sonradan tercihe gore ustune de serpebilirsiniz..)
FIRINDA KIZARMIS TAVUK
MALZEMELER
3 hindquarter seklinde tavuk butu
Sosu icin:
1 tatli kasigi salca
2 tatli kasigi yogurt
tuz,karabiber,kekik,pul biber
1 yemek kasigi kadar sivi yag
YAPILISI:
SOSUN YAPILISI:
Salca , yogurt,yag ,tuz ve diger baharatlari bir kasede iyice karistirin.
Once tavuk butlarini haslayin.Hasladiginiz tavuklari uclarini folyo ile kapladiktan sonra ust ve alt kisimlarina sosunu surun.Firin borcamina yerlestirdiginiz tavuklari 180 derecede ustleri kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)