11 Ocak 2011 Salı

ISPANAKLI GUL BOREGI

Misafirlerimin ve ozellikle esimin cok sevdigi yapimi kolay bir borek.
MALZEMELER:
1 kg ayiklanmis ispanak
1 yemek kasigi un
1 kuru sogan
1 yumurtanin beyazi
6 yufka
sivi yag

ICININ HAZIRLANMASI:
Ayiklanmis ve temizlenmis ispanaklari tencereye koyun,uzerine ince ince dogradiginiz soganlari koyup 1 tatli kasigi sivi yag ekledikten sonra kapagini kapatip ispanaklar suyunu cekene kadar pisirin.Pisirdikten sonra sicakken 1 yemek kasigi un ekleyip iyice karistirip ispanaklara yedirin ve sogumaya birakin.Soguduktan sonra yumurtanin beyazinida ekleyip karistirin.1 yufkayi acip serin, yarisina  fircayla sivi yag surun ve ikiye katlayin,uzun kismina boylamasina ispanak koyun ve sarin ,sardiktan sonra dolayarak gul seklini verin,her yufka icin ayni islemi uygulayin ,yagladiginiz tepsiye veya yagli kagit kullandiginiz tepsiye hazirladiginiz borekleri yerlestirip uzerlerine bolca yumurta surun,ispanakta kullandiginiz yumurtanin sarisina 1 yumurta daha eklerseniz 6 yufkaya yeterli gelir.Uzerlerine corek otu serpip 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin..

Hiç yorum yok: