MALZEMELER:
2 yemek kasigi tel sehriye
bir kase pirinc pilavi( benim kullandigim kase 10 yemek kasigi pirinc aliyor,kullandiginiz kaseye gore sehriye olcusunu ayarlayabilirsiniz)
2 kase soguk su
sivi yag
zeytin yagi
tuz
1 cay kasigi seker
5-6 damla limon suyu
Not: ben tereyag kokusunu pilavda sevmedigim icin siviyag ve zeytinyagi kullaniyorum.Eger zeytinyagi kokusunu sevmiyorsaniz tereyag kullanabilirsiniz.
YAPILISI:
1 yemek kasigi siviyag ve 1 yemek kasigi zeytin yaginda sehriyeleri kavurun .Sehriyeler hafif esmerlesince icine yikayip suzdugunuz pirincleri ekleyin ve birbirlerine yapismayana kadar kavurun.Daha sonra uzerine 2 kase soguk suyu,limonu tuzu ve sekeri ekleyip ocagi yuksek ates acin ve su fokurdamaya baslayinca agzini kapatip kisik ateste pisirin.Suyunu cekince altini kapatip demlenmeye birakin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder