10 Şubat 2011 Perşembe

KREM KARAMEL

MALZEMELER:
1 lt sut
3 yemek kasigi un
10 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi bugday nisastasi
3 yumurta sarisi
1 paket vanilya
7 yemek kasigi seker

Muhallebisi icin:
2 yemek kasigi bugday nisastasini yarim su bardagi suda eritin.Bir tencereye sut, 3 yemek kasigi un,10 yemek kasigi seker,3 yumurta sarisi,1 paket vanilya ve erittiginiz nisastayi ekleyip cirpin ve muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.Pistikten sonra orta boy kaselere dokup sogutun.

Ustu icin:
7 yemek kasigi sekeri celik tencerede karamel olana kadar karistirip pisirin.Pistikten sonra muhallebilerin uzerine esit oranda dagitin.(Ocaktan indirdikten sonra bekletmeyin,cunku hemen donuyor)Daha sonra dolapta bekletin.Bu tatliyi bir gece onceden yaparsaniz,karameller daha guzel yayiliyor.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: