Annem Erzurumlu oldugu icin kadayif dolmasinin ben de ayri bir yeri vardir.Hem yemeyi hem de yapmasini severim...Bu kis gunlerinde yenebilecek bir tatli.Annemin tarifiyle....
MALZEMELER:
1 kg taze tel kadayif
1 su bardagi ceviz ici
Serbeti icin:
5 su bardagi seker
5 su bardagi su
birkac damla limon
Seker ve suyu orta ateste seker eriyinceye kadar karistirin.Kaynayinca isiyi azaltip koyulasmasini saglayiniz.Serbetin kivaminin tutup tutmadigini anlamak icin bir kasik batirin eger son damlalar uzayarak akarsa kivami tutmustur.Sekerlenmemesi icin birkac damla limon damlatip bir tasim daha kaynatin.Sogumaya birakin.
YAPILISI:
Kadayiftan her defasinda birer avuc alip uzunlamasina acarak serin ,iclerine birer yemek kasigi veya arzu ettiginiz kadar ceviz koyup yanlardan cevizlerin dokulmemesi icin kapatip sigara boregi sarar gibi sararak dolma haline getirin.Kizartmak icin 1 cay bardagi sut ile 5 yumurtayi cirpin .Hazirladiginiz dolmalari yumurtali karisima bulayip derin bir tavada kizgin yagda kizartin.Sicakken daha onceden hazirlayip soguttugunuz serbete atip serbetini cekmesini bekleyin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder